Kategória

Súčasný trend s názvom non-branded content

Súčasný trend s názvom non-branded content

Firmy v snahe o predaj upúšťajú od masívneho brandingu a snažia sa vytvárať pridanú hodnotu vo forme obsahu, ktorý zaujme, poučí či prinesie informácie, ktoré sú publikom žiadané. 
Chcete vedieť viac o NON-BRANDED stratégii? 
Tak je tento článok určený práve Vám!:-)


V posledných obdobiach cítime výraznú zmenu vo sfére marketingu a reklamy. 

branded-nonbranded


Publiká sa stávajú odolnejšími voči „brandingom kričiacim značkám“.
Výraznú reklamu rýchlo prekuknú a ignorujú, lebo im neprináša žiadnu pridanú hodnotu.

Firmy v snahe o predaj, upúšťajú na masívnom brandingu a snažia sa vytvárať pridanú hodnotu vo forme obsahu, ktorý zaujme, poučí či prinesie informácie, ktoré sú publikom žiadané.
Pribúdajú blogy, e - booky,  príspevky na sociálnych sieťach odbáčajú od propagácie či predajných ponúk. Zaujať sa stáva čoraz náročnejšou úlohou.
Masívny platený obsah sa pod vplyvom reklamnej slepoty často stráca a zvýšenie nákladov naň, často neprináša očakávané výsledky.
Firmy sa snažia svoje publikum presvedčiť o svojich dobrých úmysloch a keďže „reKLAMA“ pôsobí umelo, snažia sa čistotu svojich úmyslov predstaviť vo forme nebrandovaného obsahu.

Veľké firmy dokonca vytvárajú obsahom naplnené magazíny. Zaujímavé je, že so stratégiou no brandig contentu ladia viac tlačené ako online magazíny.
Trošku paradox vzhľadom na dnešnú dobu však?

Týmto článkom ťa nenahovárame na nebrandovanie reklamných predmetov. Chceme ním vnuknúť myšlienku, prinášať klientom a partnerom viac ako klasický darčekDaruj prezent, ktorý zaujme viac ako výrazné logo. Daruj pridanú hodnotu. Nechaj reklamné predmety vypovedať váš príbeh. 

traffic-sign-562574960720

Inšpiruj sa týmto trendom, prečítaj si ako sa snažia osloviť publikum spoločnosti, ktoré naplno využívajú stratégiu no brandig contentu:

„General Mills – jemný branding až tak neprekáža

Za zmienku stojí projekt Tablespoon. Ten patrí značke General Mills, výrobcovi jedál. Ide o stránku, ktorá ponúka recepty. V tomto prípade General Mills úplne neskrýva fakt, že stránka patrí im, no ani značku nijako zvlášť v obsahu netlačí. Používatelia tú nájdu nápady na to,
ako pripraviť skvelú párty bez toho, aby boli bombardovaní značkou. Užitočný nebrandovaný obsah sa, zdá sa, stále vypláca.
 

„Patagonia – príklad i pre bežné médiá

Okrem známych značiek, ktoré sú občas známejšie svojím obsahom než produktom
(k nim bezpochyby patrí Coca-Cola a jej Coca-Cola Journey či Pepsi so svojím projektom Pepsi Pulse), treba spomenúť i Patagoniu. Outdoorová značka síce svoj obsah jasne branduje, no tvorí ho tak kreatívne, že môže byť pekným vzorom pre médiá ako také. Patagonia vytvorila blog, ktorý pozostáva z jednotlivých príspevkov. Tie sú od bežných ľudí, ktorí posielajú značke list. Ten sa vždy začína príznačne „Dear Patagonia“ a pokračuje príbehom, ktorý na cestách ľudia zažili. Príbehy sú doplnené fotografiami a značka jednoznačne ťaží z toho, že ľudia majú k Patagonii vytvorený vzťah a neodmysliteľne radi svoj obsah zdieľajú. Faktom však ostáva, že príspevky sú editované, a tak o neutrálnom obsahu nemožno hovoriť. Škoda.“ 

"Lidl - 100 stranový magazín o lifestyle

Nemecký reťazec doteraz komunikoval tradične prostredníctvom letákov, v ktorých informoval o produktoch. Vo februári sa rozhodol, že svojich zákazníkov osloví novou cestou - lifestylovým časopisom. Začal vydávať magazín, ktorý ponúka exkluzívne vo svojich predajniach. Nový magazín Správna voľba: Inšpirácia po každej stránke je pozicionovaný ako magazín o životnom štýle, jedle a cestovaní a vychádza a magazínu je 1,49 eur a okrem obsahu ponúkne aj zľavové kupóny na nákupy v Lidli v hodnote viac ako 15 eur štvrťročne. Leták s nablýskanými rajčinami by ste v magazíne hľadali márne.“
Zdroj príkladov: http://strategie.hnonline.sk/spravy/783181-zo-znaciek-sa-stavaju-media-a-nechcu-aby-sme-si-to-vsimli